OVER BRITNEY ... en NOG 2 CANONS

Weekend. Je bent ongetwijfeld mellow (... aan het studeren?).
Confabula zal niet te belerend zijn vandaag.
Misschien vind je het leuk eens te kijken naar zo’n 45 filmpjes die
Upload Cinema in de Stadsschouwburg van A'dam voor het eerst vertoonde – een 'canon' van YouTube icoontjes.
Je kunt ze hier bekijken
.
.

Ik keek even heel heel snel - zag er al 1 die ik zelf bij onderwijs gebruik. Het gaat om het clipje 'Leave Britney alone' door Chris Crocker. Dit clipje heb ik in een computer-ondersteund-onderwijsmodule verwerkt ('De Tombola van het Psychiatrisch Onderzoek'- op medischonderwijs.nl). ... Kan je verzinnen in welk onderdeel (psychische functies / symptoom) van 'het psychiatrisch onderzoek' dit filmpje zit?


Het clipje komt uit de periode dat Britney Spears zo in de neagtieve publiciteit stond. Er was blijkens de nieuwsberichten sprake van psychische decompensatie. Dit riep zoveel massa-media-hysterie op dat het genant was. De stigmatisering vd psychiatrie werd daar pijnlijk duidelijk (zie bijv hier in CC 'Britney II').

Ken je de Canon van de Nederlandse Film? Bestaat uit 16 speelfilms, vanaf begin 20e t/m begin 21e eeuw. Onder andere met 'De mesaventure van een Fransch heertje zonder pantalon aan het strand te Zandvoort' (dit is de oudste – uit 1905, erg lange titel, benieuwd wat dat voor film zal zijn…), 'Een Carmen van het Noorden' ('19), 'Turks Fruit' ('73), 'De Noorderlingen' ('92). Je kunt het boekje hier downloaden.

Ook in Clubconfabula: 'studenten, TV & struggling stigma'
en 'The psy factor'.
.
Feb '10

2 opmerkingen:

Dr Shock MD PhD zei

Links doen het helaas niet, ciao dr shock

Confabula zei

Hi Dr Shock!
Bizar - en geen van alle nog wel.
't is gefixed nu - je kunt filmpjes gaan kijken.
Thanks 4 warning!
Love
C