DIRTY CONFABULA ?

Gisteren was er in de HePathobar een gezellige student-docent borrel. Dit is een enthousiaste, actieve generatie medisch studenten! De LIMSC ontvouwde er haar plannen rond de internationale studentuitwisseling met medisch studenten uit Genève.

Tussentijds kreeg Confabula diverse vibes toen zij werd geconfronteerd met het MFLS feest aanstaande donderdag!


Dit feest heeft het angstaanjagende thema 'Dirty Disney'.


De diverse hallucinaties die Confabula hierop vannacht beleefde, waren behoorlijk traumatiserend. Hoe moet dat donderdag met haar amices? Graag krijgt zij een update tzt van deze Dirrrty night.


Overigens al vaker hadden we het hier over dirty, althans modder etc, neem bijv deze of deze.

En, over studenten gesproken - de door hen toegekende onderwijsprijs… want het blijft eervol! What else to do dan de studenten te bedanken! Ik ben dan ook blij dat ons huisblad Cicero deze week een paar zinnen uit mijn dankwoordje citeert. Dat was rechtstreeks gericht aan de studenten. Want daar doen je het natuurlijk voor (en voor hun toekomstige patiënten…)!


‘De Leidse Studentenraad reikt op de Dies traditioneel de Onderwijsprijs uit. De prijs is een stimulans en een beloning voor goed onderwijs. Studieverenigingen dragen hun beste docent voor. Een jury van vier leden uit de Leidse Studentenraad kiest vervolgens uit de genomineerden een winnaar, na onder meer een college te hebben bezocht.
Dit jaar ging de prijs naar Manon Gosselink, psychiater in het LUMC. Van de vijf genomineerden vond de jury haar college het meest aansprekende. “Een goed docent laat de student de stof voelen. Je voelt niet alleen dat je het begint te begrijpen, maar ook dat je in staat bent om een bijdrage te leveren, en dat er nog zoveel te ontdekken valt”, aldus Roeland Stolk, voorzitter van de LSr.
Gosselink doceert Psychiatrie zowel in de bachelor- als masterfase. De jury prees haar persoonlijke benadering van het onderwijs evenals het veelvuldig gebruik van digitaal-didactische middelen. Gosselink zelf was aangenaam verrast en verpakte het in een leermoment: “Dit zou je ‘derealisatie’ kunnen noemen: het gevoel alsof ik in een film ben beland! Er is geen sprake van een ‘waan’: dit gebeurt echt.” Ze bedankte haar diverse collega’s van de afdeling Psychiatrie voor de goede samenwerking. Ook noemde ze de mensen van het Directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO) en Computer Ondersteund Onderwijs.Zij richtte zich daarna tot de studenten zelf en benadrukte hoe vereerd zij zich voelt met deze prijs. Maar ook: “Jullie prikkelende vragen inspireren me.”

Gosselink schetste hoe ze door de interactie met studenten bovendien steeds wordt uitgedaagd zich vanuit verschillende perspectieven in haar vak en patiënten te verdiepen. In 2009 won Manon Gosselink ook al de G.J. Tammelingprijs voor beste lumc-docent. (CW)’

In deze Cicero staat meer nieuws over onze afdeling! Onder andere van Erik Giltay, mijn naaste collega op de afdeling. Over hem vertelde ik je al eerder in CC over Optimisme. Maar nu heeft hij weer iets nieuws. Een Confabulatie waard. Wordt zsm vervolgd!
Link hier verder over de Dies.
.
Feb '10.

Geen opmerkingen: