PSYCH. VERWEVING in ZIEKENHUIS

Uiteraard moet elke arts de mens achter zijn patiënt in het oog houden. Psychologie en psychiatrie vervlechten zich steeds weer met de algemene medische praktijk. Dat is ook 1 vd redenen dat Club Confabula is opgericht. We worden nu gesteund door de Canadezen. Het Canadian Institute for Health Information meldt dat tussen 2004 en '05 van alle patiënten die in een algemeen ziekenhuis waren opgenomen, 13% leed aan een psychiatrische stoornis. Opmerkelijk is dat patiënten met een psychiatrische stoornis gemiddeld 17 dagen in het ziekenhuis lagen, tegenover 7 dagen bij patiënten die geen psychiatrische stoornis hadden. Het rapport biedt verder geen gegevens over de reden vd langere ligduur. We zullen er nog wel meer van horen, ik houd je op de hoogte.

16 Okt '07

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo ik kan het artikel(link) niet vinden waar je naar verwijst .
Gerrit Jan Oechies
cpv/np i.o.

MG zei

Hi Gerrit Jan,

Mij lukt het wel. Het is een boekwerkje, dat je kunt downloaden. Probeer het anders eens via hun home-page http://secure.cihi.ca/cihiweb/

Hopelijk kom je dan via een omweg op de juiste pagina. Misschien eerst de link nog even proberen. Zo niet: laat me weten!

Groetjes
MG