VROUW & ALCOHOL

Vrouwen zijn gevoeliger voor alcohol dan mannen: ze hebben bijvoorbeeld een lagere concentratie alcoholdehydrogenase in de lever, wat maakt dat de afbraak van alcohol trager verloopt. Ook is veelal sprake van meer lichaamsvet vs water, wat leidt tot een verschil in distributie van alcohol en sneller een hoog promilage dan mannen. Vrouwen hebben een grotere kans op het ontwikkelen van levercirrhose, cardiomyopathie en polyneuropathie door langdurig alcoholisme. Nu blijkt dat vrouwen ook gevoeliger zijn voor hersenschade door alcoholgebruik. Onderzoekers van de University van Oregon hebben mannetjes en vrouwtjes muizen gedurende 3 dagen fors alcohol gegeven. Na staken van de alcohol bleek sprake van een verschil in up- en downregulatie van verschillende genexpressies in de hersenen van de mannetjes en de vrouwtjes. Bij de mannetjes was sprake een upregulatie van genen die een beschermende invloed hadden op ontstekingsreacties en celdood in de hersenen. Bij de vrouwtjes werden deze genen juist onderdrukt. Het effect hiervan werd bij hersenonderzoek 10 dagen hierna duidelijk: significant meer ontstekingsreacties en neuronale celdood, mn in de pariëtale cortex van de vrouwtjes muizen. Live ain't fair (ongetwijfeld part I).

26 Juli '07

2 opmerkingen:

buy drugs without prescription zei

Thank you for providing such a valuable information and thanks for sharing this matter.to get buy medicine online from Online medicine store in USA.

weight loss pills for women and men zei

We are a reputed and secure online brand that delivers online medicines like xanax, gabapentin, verapamil, ativan and more pain killer med to your doorstep at very affordable rates. go and check fioricet for tooth pain
blue xanax bars b707
neurontin overnight delivery
verapamil 40 mg | yellow football xanax 1mg
yellow xanax | valium online usa