TURNIN’ ‘ROUND

Draait het danseresje voor jou met de klok mee of tegen de klok in? Als ze voor jou met de klok mee draait, is je rechter hersenhelft dominanter dan je linker. Bij de meeste mensen is de linker hersenhelft dominant en dan zie je haar dus tegen de klok in draaien – maar sommigen lukt het vervolgens, door zich goed te concentreren, haar van draairichting te laten veranderen.
Ieder z'n kwaliteiten:

LEFT BRAIN FUNCTIONS: uses logic, detail oriented, facts rule, words and language, present and past, math and science, can comprehend, knowing, acknowledges, order/pattern perception, knows object name, reality based, forms strategies, practical, safe.

RIGHT BRAIN FUNCTIONS: uses feeling, "big picture" oriented, imagination rules, symbols and images, present and future, philosophy & religion, can "get it" (i.e. meaning), believes, appreciates, spatial perception, knows object function, fantasy based, presents possibilities, impetuous, risk taking.

15 Nov '07

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Clockwise.
Is de samenhang van dansrichting en hersenhelftdominatie een toevalligheid, of is er een samenhang tussen zien en hersenhelftdominantie?

MG zei

oproepje: zijn er experts die een goede uitleg kunnen geven?

Anoniem zei

't Is toch niet altijd clockwise, merk ik. Ze kan ook zomaar ineens van draairichting veranderen...

MG zei

He he niks mis met clockwise!! En inderdaad, je kan haar laten draaien! Leuk he.

Unknown zei

Grappig. Als eerste draaide ze met de klok mee en daarna lukt het me haar steeds frequenter van richting te laten veranderen. Ik kan haar ook helemaal geen rondje laten draaien, dus dat ze heen en weer beweegt : \

Als je veel met je ogen knippert lijkt ze vloeiender en sneller te draaien (Brein vult de gaten in)

Heeft de oplossing niet te maken met het feit dat je naar een plat ding kijkt (silhouet) en dat je dus de ruimte (3D) door je brein in kunt laten vullen?