A'DAM I: ART NOUVEAU

Als je een liefhebber bent van Art Nouveau, móét je één dezer maanden richting Amsterdam.
St Petersburg herbergt naast gebouwen en kunststromingen uit de 17e en 18e eeuw ook prachtige architectuur en kunstverzamelingen van de 19e en begin 20e eeuw - Jugendstil/de Wiener Sezession/Art Nouveau, in Rusland 'Stil Modern' genoemd. In
de Hermitage A'dam is t/m 5 mei '08 een tentoonstelling te zien met Franse en Russische Art Nouveau. Onder andere met prachtige glaskunst, als van Gallé, Daum, Tiffany, Lalique en Fabergé.

Plus! In het Van Gogh Museum - t/m 20 jan. '08, de tentoonstelling 'Barcelona 1900'. Deze schetst een beeld van Barcelona eind 19e, begin 20e eeuw, toen de stad een indrukwekkende architectonische gedaantewisseling onderging en een artistieke bloeiperiode doormaakte. De expositie voert langs de Ramblas via het Palau de la Música Catalana en het Hospital de Sant Pau naar Gaudí's Park Güell en de Sagrada Familia. Schilderijen, tekeningen en sculpturen, meubels, sieraden, maquettes, theaterdecors en tegeltableaus van diverse toonaangevende kunstenaars en architecten, als Picasso, Rusiñol, Gaudí, Busquets, Montaner en Joan. Ook een serie van 12 portretten die Picasso schilderde van zichzelf en zijn kunstenaarsvrienden, samengevoegd uit Metropolitan Museum of Art in NY en het Picasso Museum in Barcelona.
.
10 Nov '07

Geen opmerkingen: