FARMACOLOGIE HOEKJE

'Mijn' 3e jaars geneeskunde studenten hangen nu (...?) boven de TRC Pharmacology Database - ons naslagwerk om de werkings- en bijwerkingsmechanismen psychofarmaca te doorgronden. Animaties en korte schematische weergaven doen het altijd goed. Onlangs nog zo’n animatie over het cytochroom P450 systeem.
De site
Pharmacology Corner, richt zich ook op psychiatrie. Er staan wat animaties op. En er is daarbij bijv aandacht voor benzodiazepines en antidepressiva. Er staat ook een stukje over het serotonerg syndroom. Er staan ook hier weer een aantal mnemonics; bijvoorbeeld deze over de veelvoorkomende (niet alleen bij psychofarmaca - maar bij diverse medicijnen - en je kunt er een delirium van ontwikkelen!) anticholinerge bijwerkingen. En powerpoint presentaties. Niet alles is even bruikbaar, omdat de Engelse namen anders zijn dan alhier. En ook niet alle protocollen zijn gelijk. - maar sommigen kunnen er wellicht iets uithalen, extra illustratie is nooit weg.

Ook het CNS Forum biedt diverse animaties en slides rond werkingsmechanismen van psychofarmaca. Een overzicht van het brein; een imagebank etc.

Geen opmerkingen: