VISOLIE & PSYCHOSE

Over omega-3 vetzuren hebben we het hier al vaker gehad. Zowel richting cognitie als depressie zijn er postieve berichten over het gebruik ervan. Ik kan het dan ook alleen maar propageren. Al krijgt Confabula toenemend moeite met als die uitgeknepen vissen, maar dat terzijde. Sojabonen en walnoten schijnen (plant/dier)aardiger opties te zijn – maar cave cave – Confabula komt hier binnekort op terug…
.

81 jongeren (13 - 25 jr) werden verwezen naar de psychose unit van de medische universiteit van Wenen in Oostenrijk. Ze vielen allen, om enigerlei eden in de risicogroep om een psychose te ontwikkelen. Je moet dan je bijvoorbeeld voorstellen dat ze alleen stemmen hoorden, en verder geen andere psychotische belevingen hadden. Of overmatig veel op zichzelf betrokken, op de rand van een achterdochtige paranoïde waan. Maar steeds net niet zo hevig dat je van ‘een psychose’ kon spreken. Ze werden verdeeld in 2 grepen, de ene kreeg gedurende 12 weken dagelijks placebo capsules met kokosnootolie. De andere groep 4 lange keten omega-3 polyonverzadigde vetzuurcapsules. Hierin zal eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA) en vitamine E.
.
Alle jongeren kregen daarnaast psychotherapie. Geen van hen gebruikte een antipsychoticum.
Met behulp van de
Positive and Negative Syndrome Scale (PANSS)
werd gedurende 12 maanden de psychische status van de jongeren bijgehouden. Ook werden de jongeren door onafhankelijke psychiaters beoordeeld. Na 12 maanden had zich in de visoliegroep bij 4.9% vd jongeren een psychose ontwikkeld. In d eplacebogroep was dat 27.5% in the placebo group. De omega-3 group had ook een significant lagere (=betere) PANSS score, zowel op positieve als negatieve symptomen, in over het algeheel.
.
Het verschil in het risico op het ontwikkelen van een psychose tussen de twee groepen bleek dus maar liefst 22,6% in het voordeel vd visoliegroep. Ook na het stoppen vd inname van de capsules bleef het gunstige verschil tussen de twee groepen ten voordeel vd groep die voorheel de visolie gebruikte (Arch Gen Psych '10;67:146-54).
.
Het mechanisme achter dit verschil is nog niet duidelijk. De onderzoekers gaan er met name van uit dat de omega-3 vetzuren mogelijk de doorgankelijkheid van celmembranen verbetert. En mogelijk ook de functie van receptoren op zenuwcellen. Ook wordt een actie met dopamine en serotonine als mogelijkheid gezien. Gezien het eerder beschreven gunstige effect van visolie op cognitieve achteruitgang, lijkt ook een rol voor het glutamaat systeem en bescherming tegen oxidatieve stress weggelegd.
Het onderzoeksteam wil de groep jongeren nog zo’n 3 jaar volgen, om te kijken of het effect beklijft. dan komt confabula bij je terug (...).
Eerder:
Schizofrenie & Hb.
Over Weed ... en nog een keer over weed.
.
Mrt '10

2 opmerkingen:

FeelGoodWinkel zei

Complimenten met dit artikel ove visolie. wij gaan mensen hiernaar doorverwijzen. meer alg info over visolie http://www.feelgoodwinkel.nl/visolie

buy medicine online without prescription zei

Your blog is super. Really enjoyed while reading. You explained it very well. Thanks for sharing.to get buy medicine online from Online medicine store in USA.