CVA & CHOCOLA – RICH, DARK WELL-KEPT SECRET

Een prachtige beschrijving hè! Stukje van de titel van een recent artikel over onze favorite! We hadden het vd week over herstel na CVA. Onderzoekers van St. Michael's Hospital en de Universiteit van Toronto beloven in april op de 62nd Annual Meeting American vd Academy of Neurology een nieuwe studie naar het effect van chocolade te presenteren. Daarbij bieden ze nu vast een voorproefje online. Drie studies naar de relatie chocolade en CVA. Uit de 1e komt dat de 44.489 mensen die 1 maal per week chocolade aten, 22 % minder kans hadden op een CVA dan de niet-chocolade eters. De 2e studie vond dat de 1.169 mensen die 1 keer per week 50 gram chocolade genoten, 46% minder kans had aan een CA te overlijden. De onderzoekers maken melding van een 3e studie die geen verband vond tussen chocolade en CVA risico.
.
Een gunstig effect kan te maken hebben met de antioxidanten (flavonoïdes) in chocolade. Zie ook 1 vd laatste chocoholic updates hier in CC. Lees ook 'chocola & training' hier in CC Of 'Krispy Kreme Donuts'.
.
Maar enfin – Confabula erkent haar meerdere – in general en nu rondom chocolade. Voor een echte chocolate update, moet je immer weer naar Dr Shock. Hij zet een paar voordelen van chocola op een rij: 6 gram pure chocola per dag vermindert je bloeddruk. Dat komt waarschijnlijk door de stof flavonol epicatechin. Minder samenklontering van bloedplaatjes en ook minder endotheelcel activatie – kortom… denk aan atherosclerose. Minder activatie van ontstekings-gerelateerde stoffen, als cytokines. En je weet het – cytokines zijn niet OK! Als trouwe CC gast heb je daar in het verleden ook over gelezen, kijk maar eens hier: bijv 'serotonine & botmassa', of ‘PTSS & hart’, of 'Alzheimer & TNF' of 'Alzheimer & aspirine' . Minder tandbederf – why why… dat begrijpt Confabula niet!

Het kan ook nog eens de bloed-hersenbarrière passeren. En daarbij bevordert het onder andere de bloeddoorstroming van het brein.
.
Wat een heerlijke wetenschap!
.
Mrt '10

1 opmerking:

buy drugs without prescription zei

This is a very useful post shared by you.Thanks for providing such a valuable information with us.to get buy medicine online from Online medicine store in USA