LOOK A LIKE?

Heb je ooit wel eens gefantaseerd dat je leek op een beroemdheid? Een acteur, een fotomodel? Via de website MyHeritage kan je erachter komen of er op de wereld een beroemdheid rondloopt waar je op lijkt. De computer heeft een programma voor gezichtsherkenning en een database met beroemdheden van heden en verleden. Je kunt een foto van jezelf insturen. De computer gaat dan overeenkomsten detecteren. Je kunt vervolgens zien op welke beroemdheden je lijkt en in welke mate. Daar kunnen ook onverwachte uitkomsten uit komen, want het detectieprogramma let op allerlei aspecten. Je kunt vervolgens een bewegende morph-video maken waarin je langzaam in je beroemde dubbelganger verandert. Ook kan je collages maken van jezelf en die beroemdheden. Heb je iets geinigs/moois? Laat maar weten!
Je kunt ook andere foto's insturen - dus om het dichter bij huis te houden - foto's van jezelf en je familie, om erachter te komen op wie je het meeste lijkt. Een stamboom maken.
Grappig. Maar pas op, ik sta niet voor de gevolgen in … op wie wil je lijken…? De realiteit kan anders zijn … Ach, het is maar uiterlijk moet je dan denken. Wbt de beroemdheden - kijk tevoren even … ook daar zitten mensen bij waar je misschien wel niet op zou willen lijken..
En Confabula? Zij lijkt nergens op.

Eerder over een site waar je je foto naar kan sturen – nu om verborgen emoties te laten detecteren: zie
'FaceLab & Verborgen Emoties'

En als je dan de wereld wilt showen op wie je lijkt, maak er dan een tijdschrift-cover bij - zie 'Cover her (or him)'.


Over testen waarbij je zelf kijkt of je emoties kunt herkennen: 'Facial Expression test (II)'

24 Mrt '08

3 opmerkingen:

Daedalus zei

Ik heb zoiets wel eens eerder gedaan. Ik bleek te lijken op Harry S. Truman. Ik pas dus voortaan wel op...

Daedalus zei

Kon het toch niet laten natuurlijk en warempel, deze keer werd het Dustin Hofman. Maar meer nog Theodor Adorno, Hugh Hefner, Max Planck (en ik heb geeneens een snor!). En ook nog Amisha Patel, whoever she is...

Dat Confabula nergens op lijkt kan ik dan ook helemaal niet geloven. Voor de draad ermee!

Anoniem zei

Ah - een Dustin-Hugh-Max mix - ... !