DEEP BRAIN STIMULATION (II) & MCS

Wbt Deep Brain Stimulation (DBS) verschijnen toenemend interessante case-reports. Mogelijk biedt DBS een indicatie voor patiënten met een staat van ‘minimaal bewustzijn’ ('Minimal Conscious State' (MCS)). Een 38-jarige man bevond zich na een ernstig schedelletsel reeds 6 jaar in een MCS. Ondanks intensieve training, trad er geen vooruitgang meer op in het revalidatieproces: hij kon wat contact en vingerbewegingen maken, werd gevoed mbv een maagsonde. Neurochirurgen plaatsten DBS elektrodes bdz in de thalamus van deze patiënt. Deze elektrodes werden ad random aan en uit gezet op verschillende momenten gedurende 30 dagen. Hij werd in die periode begeleid door een revalidatieteam, dat zelf ook niet wist wanneer de elektrodes aan of uit stonden. De patiënt was alerter als de DBS geactiveerd was: hij kon dan beter spreken, bewegen en voedsel kauwen en doorslikken. Opvallend was daarnaast dat zijn toestand in de tussenliggende ('off') fases, beter was dan vóór de implantatie. Blijkbaar treedt er een blijvende progressie op. Uiteraard is het belangrijk af te wachten wat het verdere beloop van het revalidatieproces zal zijn. (Schiff et al Nature. ’07;448: 600-3).

5 Aug '07

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt er in West-Europa al ergens
deze DBS bij MCS verricht?
Opvallend is dat Steven Laureys in
Luik erg goed thuis is in het onderscheid maken tussen coma-vegetatieve status- minimal conscious en state-locked-in-status m.b.v. het cyclotron research centre.
Misschien in Belgie of Engeland?

buy medicine online without prescription zei

Thank you for providing such a valuable information and thanks for sharing this matter.to get buy medicine online from Online medicine store in USA.