JELGERSMALEZING - EMOTIONELE ONTWIKKELING bij AUTISME

Op dinsdag 11 mei a.s. organiseren we weer een Jelgersmalezing.
.
Deze keer ligt het focus op autisme spectrumstoornissen. Spreker is Dr. Carolien Rieffe (van de Faculteit Sociale Wetenschappen van onze universiteit). Zij zal vertellen over de emotionele ontwikkeling bij peuters en kleuters met autisme spectrum stoornissen.
Het emotionele functioneren wordt vaak als één geheel gezien. Maar net als de ontwikkeling van het denken en de taalvorming bijvoorbeeld, is ook de emotionele ontwikkeling opgebouwd uit een aantal verschillende facetten ('bouwstenen'), die stap-voor-stap ontwikkelen. De vraag is welke emotionele facetten andere patronen laten zien bij kinderen met een autisme spectrumstoornis, vergeleken bij zich normaal ontwikkelende kinderen. En of dit verschil in één of meerdere emotionele facetten ook weer een effect heeft op de verdere emotionele ontwikkeling (vast!) en op andere gebieden van functioneren. Daar houdt Carolien Rieffe zich mee bezig, en zij zal er dan ook de lezing over houden.

.
We haden het hier eerder over autisme. Als je bijv start bij de Potable Hug (die ik nog steeds niet in mijn prive bezit heb) dan kom je bij andere berichtjes erover.
.
Het is van 16.15-17.30 uur; in collegezaal 4 van het LUMC. Koffie & entree zijn gratis.
Je bent welkom!
.
Mei ‘10

Geen opmerkingen: