... BURN IT?!

Een zeer on-Confabulaans recept: neem een stoel, zet er de gasbrander op & burn it – doch met mate. Wat een gruwelijk sadistische actie! Voor Confabula, die diverse design stoelen als heilige objecten beschouwt, een crime.
.
Maar als het eenmaal gebeurd is en bewerkt met epoxyhars krijg je wel een opmerkelijk kunstobject. Iets milder, maar eveneens met vervormend effect - remodelleer de omgeving door er klei omheen te boetseren. Maarten Baas doet het sinds 2002: je kent vast zijn collecties Smoke en Clay van bewerkte stoelen, tafels, lampen, klokken, piano etc . In het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch kan je nog t/m 24 mei het werk van Baas bekijken.
.
Kan niet anders zeggen, hoewel het ambivalent blijft, maakt het kijken naar de bewerkte objecten wel dat je weer opnieuw en bewuster naar de oorspronkelijke vormgeving gaat kijken en erover gaat denken. Er zit een diepere laag in de objecten. Dat maakt het een bijna psychodynamisch pakket. Waar kan je aan denken? Nature & nurture? Uiterlijk & innerlijk? Door het leven getekend? Hoe diep moet en wil je gaan? Of primair en secundair procesdenken, waar we het eerder over hadden, bijv Lucian Feud.
Feit is: de objecten zetten je aan het denken.
Of Picasso III.
Het SM’s heeft daarnaast een tentoonstelling van de Memphiscollectie, een in 1981 opgerichte groep van kunstenaars en architecten. Ze maken sculpturaal meubilair en soms nauwelijks herkenbare gebruiksvoorwerpen. De maximale uitdrukkingskracht van de objecten staat hierbij centraal. De leden willen met radicale ontwerpen, felle kleuren en materialen als laminaat en plastic het klassieke onderscheid tussen hoge en lage cultuur doorbreken. Het experiment zou uiteindelijk tot 1988 duren. Verder is het SM’s gespecialiseerd in moderne en hedendaagse keramiek en sieraden. Met werken van Pablo Picasso, Jean Cocteau, Georges Braque, Ettore Sottsass jr, Alessandro Mendini, Gijs Bakker, Bruno Ninaber van Eyben en Daniël Kruger in zowel de keramiek- als de sieradencollectie.
.
Nog immer heeft Confabula geen ZigZagstoel!
.
Mei '10

1 opmerking:

buy medicine online without prescription zei

Thank you for providing such a valuable information and thanks for sharing this matter.to get buy medicine online from Online medicine store in USA.