KOFFIETJE & CONCENTRATIE!

En als je na je powernap weer wakker bent. Of na wat mindfulness. Dan wil je misschien een koffietje. Dat is ook wetenschappelijk verantwoord. We hadden het hier al vaker over koffie. Kijk maar hieronder.
Nu vond Confabula gelukkig weer een recente metaanalyse in de Cochrane die haar Illy-espresso-liefde goedpraat.
.
Fantastisch! Wetenschappelijke onderbouwinkjes voor haar donkere kant! Is ook goed nieuws voor haar mede-cafee-victim-in-crime.
.
Mensen die in ploegendient werken en/of nachtdiensten draaien, maken significant minder fouten als ze koffie drinken. Blijkt uit de bekeken 13 trials. Het ging niet in al die onderzoeken om een kopje koffie, sommige studies gaven de proefpersonen pillen of een energy drink of voedingsmiddel met caffeïne. Over die
energydrinks hadden we het hier in CC al vaker. In sommige studies ging het om een echte werksetting, in andere om een gesimuleerde. Maar het waren goede onderzoeken. Caffeïne werd mn vergeleken met placebos. Vergeleken daarmee ...

.
... blijkt koffie op diverse neuropsychological tests een gunstige invloed te hebben. Bijvoorbeeld op gebied van aandacht, concentratie en geheugen. Bovendien ook op het rationeel denken en afwegen en plannen maken (Cochrane Database of Systematic Reviews, '10;5).
.
Ah – de oplossing is binnen: we behoeven gewoon een dubbele!
.
Eerder hier in CC: Koffie!
En ook hier in CC dames & koffie.
.
Aug 10

3 opmerkingen:

Henck zei

Je weet mensen wel blij te maken! Heeft het toch zin.
Dat wist ik natuurlijk al wel uit eigen ervaring, maar enige vertekening in evaluatie is me niet vreemd waar het gaat om middelengebruik :)
De vraag blijft: hoeveel?

Bibi zei

Ik denk zelf dat het pas vanaf 4 eenheden begint ;)

Gauloise zei

http://www.thecoffeegallery.eu/index.html
Om heel blij van te worden.

mede-cafee-victim-in-crime suggests cafe Kimbo....