PSY!

Confabula is fan van Psy. Zowel hun website als het maandblad leest zij graag. Het is een belangrijk up-to-date platform - zowel voor GGZ behandelaars als cliënten. Het biedt boeiende stukken, interviews, nieuws en tips. Vanuit verschillende perspectieven vind je meningen en verhalen.
.
Vorige maand is Confabula geïnterviewd door Michaja Langelaan, de hoofdredacteur van Psy. Focus van het gesprek lag op het psychiatrie onderwijs in de geneeskunde studie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Uit het Confabula-gekwetter heeft Michaja een fijn artikel geëxtraheerd - prachtige titel: ‘Confabula - zieltjes winnen voor de psychiatrie. Het staat in de Psy van juni.
.

Je kunt de Psy van juni hier online lezen - er staat veel interessants in. Het Confabula-artikel kun je hier in PDF downloaden.

Manon Gosselink

.
Juni '10

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed artikel, prachtige foto's, gefeliciteerd!!

Carol Limonard zei

Goed de manieren waarop Confabula het onderwerp psychiatrie presenteert! Als voorlichter en 'ervaringsdeskundige' probeer ik het thema angst en depressie ook op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen. Dat doe ik aan de hand van een kort beeldverhaal (ook te zien op www.depressiefik.nl).

Toen ik laatst op de VU in Amsterdam zat te wachten totdat alle studenten aanwezig waren, vroeg één van hen: 'Moet die meneer die de gastles (over angst en depressie) komt geven nog komen?' Ik antwoordde dat ik die meneer was, waarop ze de studente me uiterst verbaasd aankeek en zei: 'Maar ik zie niets aan u.' Ik geloof dat ik het beeld dat sommige mensen nog hebben over psychiatrische patiënten heb daarna heb kunnen bijstellen.

Confabula zei

Mooie quote - "Maar ik zie niets aan u". Is heel herkenbaar - die onthoud ik.
Ideaal dat je dat beeld ter plekke kon tackelen!