JELGERSMA - ONGEVRAAGDE GGZ

Dinsdag 8 juni organiseren we weer een Jelgersmalezing.
Deze maand spreekt Prof Bert van Hemert van de Parnassia Bavo Groep.

.
Titel referaat = intrigerend: ‘OGGZ – Ongevraagde Geestelijke Gezondheidszorg’
.
Wat is ‘De OGGZ’? het klinkt als Confabula herself: alom overal ongevraagd nieuwsgierig, eigenwijs en bemoeizuchtig in.

.
Prof v Hemert definieert het in een korte introductie: “'OGGZ’ draait om activiteiten op het gebied van de geestelijke volksgezondheid die niet worden uitgevoerd op geleide van een vrijwillige, individuele hulpvraag. Probleemgebieden zijn onder andere dak- en thuisloosheid, huiselijk geweld, woningvervuiling, vereenzaming, suïcide, overlast en de problematiek van veelplegers. Alhoewel psychische stoornissen zoals psychose, verslaving, traumatisering en persoonlijk-heidsstoornissen bij deze problematiek vaak een belangrijke rol spelen, raakt de specialistische psychiatrie minder goed ingesteld op het bereiken van moeilijke doelgroepen. Net als aan het begin van de 20e eeuw moeten de publieke gezondheidszorg en de specialistische psychiatrie gaan samenwerken om de moeilijke doelgroepen van de GGZ beter te bereiken”.

.
Hierover zal hij dinsdag een referaat houden. Geïnteresseerd? Je bent welkom in het LUMC, collegezaal 4, locatie K1-S. Het begint om 16.15 en duurt tot plm 17.30 uur. Toegang is gratis, met koffie, thee en een (... twee?) koekje.
.
Juni '10

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit lijkt mij heel interessant maar waar wordt het gehouden..............?

Confabula zei

Hoi Anoniem,

Het is in in het Leids Universitair Medisch Centrum (=LUMC), Albinusdreef 2 in Leiden.
In collegezaal 4, dat is op de eerste verdieping van het LUMC, de rechtervleugel als je via de grote hal binnekomt (K1-S). Het begint om 16.15 en duurt niet zo lang: tot plm 17.30 uur.
Er is overigens door de MSRC 1 accreditatiepunt voor toegekend.

Je bent welkom!
Groetjes,
C