MELLOW GABA SWEETS

Had je meer over een mellow mood beloofd. Zelden teveel mellowness (is dat een woord?) - toch? Maar dit is wel heel bizar: in Japan verkopen ze nu snoepjes die volgens de fabricant GABA als ingrediënt hebben. Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een neurotransmitter in het brein met een remmende invloed. Als GABA op een receptor op een zenuwcel in het brein gaat zitten, neemt de prikkelbaarheid van die zenuwcel af. Minder prikkeling = dus een (zeg maar) kalmerende werking. Bij paniekklachten speelt GABA waarschijnlijk een belangrijke rol. Benzodiazepines, kalmerende medicijnen, werken net als GABA op de GABA receptor. Daardoor hebben ze een angstdempende werking – hoewel dat slechts een tijdelijk effect is (en je eraan went).

Deze japanse GABA-snoepjes roepen naar je "Bite & Relax!". Of ze echt GABA bevatten en in welke dosering dan - ? Intrigerend & bizar. Ze hebben ook andere soorten. Mocht je toevallig in Japan komen, ga op wetenschappelijke expeditie! En misschien verkopen ze daar wel meer nog door ons onontdekte rariteiten - en meld het in Club Confabula!

Eerder over Japan:
Taijin Kyofusho.
Over angst, kijk op de
Clubconfabula WIKI (die ik, zoals ik als zei, weer eens moet gaan updaten – teveel mellow GABA in m’n brein geloof ik), pagina angst.
.
19 mei '08

2 opmerkingen:

Dr. Shock zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Dr. Shock zei

Volgens Dr Shockis dit mellow:
http://nl.youtube.com/watch?v=CnNWrkwXwDU
Regards Dr Shock