MAATJES (HARING)

Dat vette vis gezond is, hebben we in Club Confabula nu wel evidence based vastgesteld (zie bijv 'Blijf Pittig…'). De onverzadigde omega-3 vetzuren hebben gunstige effecten op diverse aandoeningen. Haring valt daar ook onder. Dinsdag 3 juni gaat het haringseizoen van start. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt traditiegetrouw dit jaar voor de 24e keer geveild voor een goed doel. Het Nederlands Visbureau koos dit jaar het Fonds Psychische Gezondheid als goed doel voor de opbrengst van het eerste vaatje - thema 'Happy met Haring'. Daar kunnen wij ons uiteraard helemaal in vinden! Je kunt zelf ook meebieden via de site 'Heerlijk Haring Happen'. Maar laten we hopen dat het uiteindelijke bod de portemonnee van ons Club Confabulanten ver te boven gaat en er een mooi bedrag voor het Fonds psychische Gezondheid vrij gaat komen!


Overigens, al vaker hadden we had over restaurant Freud (zie bijv 'Freud VI'). Ook een voorbeeld van een mooi 'maatjes project'. Kijk eens wat een mooie recensies ze inmiddels hebben op IENS!

En over vis gesproken: het kan geen toeval zijn: ook op dinsdag 3 Juni kan je in collegezaal 2 van het LUMC een referaat horen over (vis) vetzuren en depressie! Om 16.00 uur begint het! Wees welkom!
.
2 Juni '08

Geen opmerkingen: