JANS PAKHUYS!

Jans Pakhuys in Amersfoort is een atelier met galerie en winkel, waar zo’n 40 kunstenaars werkzaam zijn. De kunstenaars zijn bewoners van de Amerpoort, een organisatie voor dienstverlening voor mensen met een verstandelijke handicap. Er wordt allerlei kunst gemaakt. Niet alleen schilderijen, beeldhouw- en boetseerwerk, maar ook bijv sieraden, opgeleukte meubeltjes, kaarsen en zeep.
Punt is – wat is kunst? En wat is een kunstenaar? DE kunstenaars van Jans Pakhuys hebben weliswaar inmiddels een goede reputatie en een schare bewonderaars en klanten, maar moeten zich toch vaak verdegen over hun kunstnaarsstatus.
Bizar! Met het kiezen van een illustratie bij dit blogbericht word ik al hebberig en heb ik al moeite te kiezen omdat er zoveel moois bij zit!
Het
Singermuseum in Laren vindt dit ook en organiseert nu een tentoonstelling 'Van Gogh & Co' als reactie hierop. Bekende werken van kunstenaars als Van Gogh, Toorop en Breitner zijn tentoongesteld, tezamen met hierop geïnspireerde werken van de kunstenaars van Jans Pakhuys. Een mooi initiatief! Bij de tentoonstelling wordt een kunstagenda gepresenteerd. En ook zijn daar de door JP’s kunstenaars gemaakte werken te koop. Met de opbrengst worden de activiteiten van Amerpoort ondersteund. Voor meer info: Singer Laren.

Oh ja, ze hebben ook leuke E-cards.

"Geen hart blijft onberoerd" (Gooi & Eemlander, 9 mei '08).

Eerder over Kunst & psychiatrie - kijk op de CC WIKI!
.
5 Juni '08

Geen opmerkingen: