A LADIES TOUCH...

Ladies power! gilde Confabula recent nog krachtig. Maar nu blijkt : de zachte female touch kan behoorlijke consequenties hebben. Meer dan C’s hysterisch gegil wellicht...

Dat komt naar voren uit onderzoek vd Columbia University (New York).
.
Drie experimenten:
.
- In het 1e werden studenten een kamer binnen gehaald. Ofwel door een vrouw, op vriendelijke wijze, met een lichte aanraking op de schouder. Een minimale touch, echt een split-seconde maar. Daarna kregen ze 14 vragen over beslissingen rond geld. Bijvoorbeeld kiezen tussen het zeker-weten krijgen van $600 of het opwerpen van een munt met fifty-fifty kans op $2.000. Zowel mannen als vrouwen die waren aangeraakt bleken significant meer van plan de gok te wagen.
.
- In het 2e experiment, werden de studenten ofwel aangeraakt door een man of vrouw, ofwel schudden zij handen met een man of vrouw, of ze werden helemaal niet aangeraakt. dan werd ze gevraagd hun geld te investeren in een risicovol belegingspakket of veilig op een bank te zetten, met een rentewinst. Je raadt het al: zij die aangeraakt waren door een vrouw namen meer risico. Handenschudden of mannen-geaai had geen invloed.
.
- Tenslotte werd ze gevraagd te beschrijven over een periode dat ze zich “secure and supported” or “insecure and alone” voelden. Het idee was dat ze zich bij het schrijven daarvan ook een beetje zo gingen voelen. Daarna werden ze weer wel of niet aangeraakt en moetsen ze weer investeringskeuzes maken. Degenen die schreven over onzekerheid en niet waren aangeraakt bleken heel conservatief in hun keuzes. Degenen die schreven over onzekerheid maar wel door een vrouw waren aangeraakt, namen wederom financiële risico’s.
.
Het gold zowel voor mannen als vrouwen die aangeraakt werden. De onderzoekers denken dan dat de touch meer een moederlijk steungevoel opwerkt dan mannelijke flirtage. Ze willen oa in de toekomst gaan kijken of er een correlatie is met de relatie die de onderzochten heben met hun ouders. (
Psychol Science ’10; april).
.
Ladies – hebben we een machtig middel? Confabula gaat actief haar de split-second female touch oefenen. Maar uiteraard alleen voor goede zaken. Peace on earth enzo.

Ook in CC: Dames - houd je in.

.
Juli '10

Geen opmerkingen: