TOM IN NEPAL (II)

Vorig jaar schreef Confabula over Tom, toen in zijn 3e jaar geneeskunde – 2 maanden op stage in een ziekenhuis in Kathmandu in Nepal.
Een bijzonder indrukwekkende tijd – waarin hij ervoer hoe state-of-the-art geneeskunde en bijvoorbeeld culturele, en/of financiële achtergronden elkaar sterk kunnen beïnvloeden.

.

Daarnaast genoot hij van Nepal, trok intensief op met haar inwoners, dook in de culturele achtergronden en leerde zo mooie tradities kennen.
Je kon het toen volgen via
Waar ben jij - Tom in Nepal!
.
Dergelijke stages kunnen zeer goed zijn om jezelf, mede als medisch professional, te ontwikkelen.
.
Bij terugkeer had Tom een schitterende fotoverzameling gecreëerd die zijn verhalen illustreerden en verdiepten. Dat niet alleen Confabula ze prachtig vond, bleek 2 weken geleden. Tweede prijs in studenten fotowedstrijd LUMC.
Met deze foto – need I say more?
.
Als jij geënthousiasmeerd raakt van Toms impressies, en misschien een stage in Nepal overweegt, dan kan je met Tom contact opnemen. Hij is Leidse contactpersoon voor Stichting Medicine for Acute LymfLeukemie (
SMALL). Deze stichting doneert geld en medicijnen voor de kinderen in Nepal – plus verwijst ook studenten door vanuit Nederland.
.
Eerder in CC -
'Wat maakt je een goed dokter?'
- of nog anders: 'Interns & depressie'.
.
- Ze sluiten alle aan bij attitude en professionaliteit - scroll de diepte in, je komt het vaak tegen.
.
Febr '11

1 opmerking:

best Joker stash zei

What a well written and compassionate article. I found your ideas and wisdom encouraging and helpful. brians clubs