VITAMINE E & DEMENTIE?

Vitamine E dan. Een kort-door-de-bocht berichtje erover. Want vitamine E - daar hadden we het toch nog niet eerder over – in tegenstelling tot vit B! - zie hier.
Je hebt laatst goed opgelet hè? Dat hele verhaal in CC over de amyloïde plaques die we niet willen laten neerslaan in ons brein. We hadden het er toen oa over dat de stof bisdemethoxycurcumin, een ingrediënt in curry (zie hier), de macrofagen van patiënten met de ziekte van Alzheimer stimuleert die eiwitplakkaten van amyloïd-β op te ruimen. En ook visolie (omega-3-vetzuur DHA), wat de aanmaak van LR11 stimuleert, bevordert de afbraak van amyloïd-β.
.
Vitamine E.

Dat zit bijvoorbeeld in graanproducten, eieren, melk, noten (weer noten - noten zijn OK!), zaden, avocado’s, spinazie en plantaardige oliën.
.
Maar liefst 5395 mensen zonder cognitieve achteruitgang werden gemiddeld 9.6 jaar gevolgd. Hiervan ontwikkelden er 465 dementie. Bij kijken naar het dieet, bleek dat een hogere inname van vitamine E een verlaging van het dementie-risico met zich mee bracht. Van vitamine C, bèta-caroteen en favonoïden vonden ze geen invloed (Arch Neurol.’10;67:819-25).
Een andere onderzoeksgroep, die keek naar 232 tachtigplussers gedurende 6 jaar follow-up, vond eveneens een positief effect van vitamine E. (J Alzheimers Dis. 2010;20(4):1029-37)

.
Lastige is dat er geen adviezen uit kunnen worden gegeven. Want te grote hoeveelheden van het anti-oxidant vitamine E, zou ook weer schadelijk kunnen zijn. Dat is uit vroegere onderzoeken gekomen. Bijvoorbeeld voor de darmen of cardiovasculair.
.
Een compleet dieet, dat is het belangrijkst – en als je bovenstaand lijstje zo bekijkt, is dat prima te doen - C says. En vergeet ook die curry's en vitamine B's niet.
--

Okt. '10

5 opmerkingen:

buy drugs without prescription zei

nice information.Buy this medicine getting best results, also you can buy form Online pharmacy or online medicine store or buy medicine online.

drmeads zei

Buy Runtz Weed
Buy Runtz online
Buy Frosties Runtz online
Buy banana Runtz online today
Buy Ether Runtz online
Buy Buddha's Hands Runtz online
Buy Hawaiian Runtz online

best Joker stash zei

What a well written and compassionate article. I found your ideas and wisdom encouraging and helpful. brians clubs

best Joker stash zei

What a well written and compassionate article. I found your ideas and wisdom encouraging and helpful. briansclub

Valuable Business Reviews zei

This is a great feature, so much so that you give it and give it away for nothing. Our article has generated a lot of positive interest. joker's stash