CABARETIER & DEPRESSIE ? !!

Psychiatriemuseum 'Het Dolhuys', waarover ik onlangs nog schreef over de mooie fototentoonstelling die ze momenteel hebben, biedt ook eens in de maand de '43e april', een thema-avond.

Hé 3e jaars studenten – alsof het voor ons persoonlijk geregeld is (of is het echt zo … betrekkingswaan?... daarover hebben we het maandag bij de werkgroepen nog wel...): dinsdag de 23e hebben we colleges over depressies. En donderdag 18 maart a.s gaat de thema-avond van het Dolhuys over depressies!

.
Donderdag 18 maart a.s. komt cabaretier Mike Boddé.
Mike Boddé ken je waarschijnlijk wel. Bijvoorbeeld van het programma 'Kopspijkers' en de 'Mike & Thomas show' (een aanradertje). Een cabaretier met een depressie…. Hij kan er vast met humor over praten. Maar hij neemt het serieus. Hij wil er zelfs een lans voor breken en er openlijk over praten. Zeer bewonderwenswaardig. De depressie die hem begin jaren negentig overviel, was beslist niet om te lachen. De depressie dwong hem zijn samenwerking met Thomas van Luyn tijdelijk stop te zetten en zijn hele leven kwam in het teken te staan van de vraag: wat gebeurt er in godsnaam met me, en hoe word ik weer beter? In zijn nieuwe boel 'Pil' doet Boddé op authentieke manier verslag van deze gitzwarte periode in zijn leven. Een boek over een totaal verlies van zelfcontrole, maar uiteindelijk ook over de helende kracht van humor en over pillen. Een verhaal dat Boddé móést vertellen vindt hij, voor mensen met een depressie en hun omgeving. Als extra steun.
.
Hij beschrijft een depressie als een "Een allesverlammende ziekte".

Duidelijke taal mijns inziens, ik kan het niet mooier zeggen. ’.

Aanvang 19.30 uur. Het Dolhuys is dan geopend tot 21.00 uur. Je betaalt alleen entree voor het museum en met je studentenkaart krijg jij nu korting.
In het museumcafé kan je bovendien een maaltijd eten – voor €12,50 incl. 1 drankje.
Verstandig = vooraf reserveren (met of zonder maaltijd) via het
reserveringsformulier.

En vanaf volgende week: 23-29 maart -
WEEK VD PSYCHIATRIE. daarover later mogelijk meer.
.
Mrt '10

Geen opmerkingen: