JELGERSMALEZING over GENEXPRESSIE

Watch it: dinsdag 12 oktober a.s. is er van 16.15 tot 17.30 uur weer een door onze afdeling georganiseerde Jelgersmalezing. Deze keer zal professor dr Witte Hoogendijk van het VUmc (misschien ken je hem ook van de televisie: hij is 1 van de psychiaters die wordt geïnterviewd in het boeiende TV programma ‘Kijken in de Ziel’, net als onze hoogleraar Roos vd Mast). Titel van zijn verhaal: 'Genexpressie als potentieel instrument voor de diagnostiek van depressie'.
.
Hij zal vertellen over de resultaten van zijn onderzoek naar genetische afwijkingen bij patiënten met ernstige depressies. De hoop is dat door genetische profilering er een onderscheid tussen verschillende depressies kan worden gemaakt. En dat dat dan weer zowel voor de prognose als de behandeling verschillende profileringen op gaat leveren. Zo zou er steeds meer behandeling op maat kunnen worden gegeven.
.

Een interessant en belangrijk onderwerp. Je bent welkom in het Leids Universitair Medisch Centrum, in collegezaal 4, locatie K1-S. Bij binnenkomst, je weet het: koffie/thee & koekje!
.
.
Okt '10

Geen opmerkingen: